Beni Takip Edin !

Dünya Çatışmaları Çatışma Bölgeleri ve Konuları, Cilt 1, Ankara: Nobel Yayınları, 2010, ss. 99-163

Filistin sorunu, yirminci yüzyılda hakkında en fazla söylem üretilen ve bir o kadar da metinsel analizin yapıldığı konuların başında gelir. Söy- lem ve metinler düzleminde yaşanan bu yoğunluk Filistin özelinde yaşanan savaşları, çatışmaları, politik adımları, barış görüşmelerini ikinci planda bırakmıştır. Böylelikle, Filistin sorunu metinlerin (kitaplar, makaleler, gazete yazıları, belgeseller vs.) pratiklerden daha belirleyici bir konumda olduğu ve ‘geçmişin’ metinler yoluyla yeniden inşa edildiği ve tam da bu nedenle hakkında yazılan devasa metinler göz ardı edilerek anlaşılamayacak bir sorundur.

Okumak için tıklayınız (Dünya Çatışma) İsrail Sorunu Ortadoğu’nun Gordion Düğümü [Ali Balcı]

[Not: Bu makale ilk kez yüksek lisans yaptığım bir dönemde 2003 yılında yazıldı ve Dünya Çatışma Bölgeleri‘nin 2004 yılındaki baskısında yayımlandı. Daha sonra ikinci baskıda yeniden gözden geçirildi ve üçüncü baskıda geniş ölçüde yeniden yazıldı. ekte son baskının metni bulunmaktadır.]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.