Beni Takip Edin !

Ortadoğu Analiz, Cilt: 3, Nisan 2011, Sayı: 28, ss. 80-87

Özet

İsrail devletinin işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde kurduğu yerleşim birimleri Yahudi yerleşimleri olarak bilinmektedir. Uluslararası hukuk açsından hiçbir yasal temeli bulunmayan bu yerleşimlerin inşasını Filistin topraklarının tedrici işgali olarak tanımlamak mümkündür. Dünyanın gözü önünde tedrici bir işgalin aracına dönüşen bu yerleşim inşaatlarını İsrail hükümeti belli stratejiler devreye sokarak meşru hale getirmeye çalışmaktadır. Bu stratejileri ifşa etmek bir taraftan bu yerleşimlerin bir işgal olduğunu sürekli hatırda tutma imkânı sağlarken, diğer taraftan bu hukuksuzluğa karşı mücadele araçlarını sağlayacak olması açısından önemlidir. Büyük ölçüde söylem üzerinden geliştirilen meşrulaştırma stratejileri yine söylem üzerinden güçlü bir şekilde mahkûm edilmeyi beklemektedir.

Abstract

The settlement units, which were created in the invaded West Bank region of the State of Israel, are known as the Jewish settlements. It is possible to define the construction of these settlements, which do not have any ground in terms of international law, as teh gradual invasion of the Palestinian territories. The Israeli government has been trying to legitimize these settlement constructions, which turned into a means of a gradual invasion in front of the eyes of the world, by putting certain strategies into operation. Revealing these strategies si quite important in terms of both always reminding the fact that these settlements are an invasion, and providing the means of fighting against this lawlessness. The legitimizing strategies, which are developed through discourses to a large extent, also wait to be strongly convicted through discourse again.

Yazının devamını okumak için aşağıdaki linke tıklayınız

2010 Yılında Yahudi Yerleşimleri [Ali Balcı]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.